קצת על שיטות חימום הקיימות, לפני שאתם קונים וופורייזר

עולם הטכנולוגיה משתפר בכל יום בכמה וכמה רמות, שיטות החימום של הוופורייזרים בשוק היום מתפתחות ומותאמות יותר ויותר לצורכי אידוי של עשבים או מיצויים, לתחושה מושלמת ונעימה. שיטות החימום הנפוצות ביותר הן "קונדקשן" ו"קונבקשן" שיטות שונות ולכל אחת גם יתרונות וגם חסרונות. מה אנחנו ממליצים? מה יותר יקר? כל זאת ועוד במדריך למאדה המסוקרן:
שיטת חימום "קונדקשן" נפוצה במכשירים רבים ומוכרת כשיטה שבה תא המילוי מתחמם וכתוצאה מהחום, החומר מתאדה. השיטה נחשבת לשיטה פחות חדשנית ממה שהשוק מציע היום, אבל עדיין זה לא אומר ששיטת ה"קונבקשן" טובה יותר, לפניכם נציג מספר נקודות שיועילו לכם לפני קניית מכשיר אידוי.
כמה יתרונות בשיטת ה"קונדקשן" (conduction):
שיטת חימום– בשיטה החימום "קונדקשן" מהירות התחממות תא המילוי, בדרך כלל, יותר מהירה מאשר שיטת ה"קונבקשן". מה שאומר, אפשר להשתמש יותר מהר. למה חשוב שיהיה מהיר יותר? ככל שהוא מתחמם מהר יותר, כך הוא מאדה מהר יותר, מתאים למי שיש לו חלון זמן קצר ו/או מי שצריך לאדות בדחיפות כדי לשכך כאבים וכדומה.
תחזוקה קלה יותר- וופורייזרים בעלי שיטת ה"קונדקשן" לרוב מעוצבים בצורה פשוטה יותר, החלקים הפנימיים הרבה יותר פשוטים, טכנית, מאשר שיטות אחרות. תא המילוי מתחמם בעצמו להבדיל משיטות חימום אחרות, יותר קל לנקות את המכשיר ולשמור עליו לטווח ארוך יותר.
טווח מחירים רחב יותר- לרוב המוצרים של שיטת החימום זולים יותר, לאו דווקא בצורה משמעותית אלא בגלל סיבות נורא הגיוניות, כמו שהזכרנו קודם, תא החימום מתחמם והחלקים שלו הרבה פחות יקרים.
כמובן שאם יש יתרונות יימצאו גם חסרונות, הנה מספר חסרונות בשיטת החימום:
חימום לא מאוזן- בוופורייזרים החימום מתרחש בנקודת המגע בין גוף החימום לבין כל מה שאתה ממלא בתא המילוי. במקרים מסוימים יש צורך בפתיחת המכשיר וערבוב החומר שבפנים, כדי שכולו יתחמם בצורה אחידה.
משיכות שורפות- במהלך האידוי אפשר לחוות בטעמים שונים ומשונים כתוצאה מהחימום של החומר, בגלל החסרון הקודם, חימום לא מאוזן, החומר שבתוך הוופורייזר לא מתחמם בצורה אחידה ולכן הטעם משתנה, החומר שבקצוות כבר נשרף ואילו החומר שבין לבין טרי עדיין.
המוצר המוביל בישראל, כיום בשוק מכשירי הקונדקשיין הוא הפאקס 3, תא חימום קרמי. מכשיר שמתאים לכל סוגי האנשים, מי שאוהב מיצויים, יקבל קפסולה שמותאמת למכשיר ואלו שמאדים תפרחות לא יזדקקו לעזרים נוספים.
שיטת חימום "קונבקשן" (convection) נחשבת לדור החדש בשיטות האידוי הנפוצות.
מספר יתרונות של שיטת "הקונבקשן":
סיכון נמוך לשריפת חומר- בגלל שיטת החימום החדשנית האוויר החם שמחמם את העשבים/מיצויים מחמם בצורה אחידה, ונקייה הרבה יותר מאשר חימום התא עצמו.
השאיפות יהיו הרבה יותר נקיות וטהורות לאורך זמן.
אידוי מלא- שיטת האידוי גורמת לאידוי מלא של החומר המתאדה, אם אין שאיפה, אין אידוי, לכן אין צורך לחשוש להניח את המכשיר בעודו פועל ו"לבזבז" חומר סתם.
החום מתרכז באופן אחיד בכל התא ולא בנקודות מסוימות מה שגורם לסמיכות גבוהה יותר של אדים ברוב המקרים.
ישנן גם מספר חסרונות בשיטה הזאת:
זמן התחממות- מכיוון שבשיטה זו החימום נעשה בצורה איטית, ויוצר שאיפות קלות, חלקות ונקיות הרבה יותר, זמן החימום הוא לא מהיר כל-כך לעומת השיטה הראשונה.
מחירים- המחירים אומנם יותר יקרים ברוב המקרים כתוצאה מהחומרים המצויים בגופי החימום השונים, לכל פרט ופרט נדרש טיפול ולכן המחיר יקר יותר.
אחד המכשירים היותר מוצלחים ונוחים שיש היום בשוק, נקרא מיני אף אקס מבית וולקאנקראפט, תא חימום מפלדת אנודייז, פלדת אל-חלד, פשוט וקל לתפעול ואידוי.
מכשיר נוסף הוא, הוילייף מבית ויונט, מכשיר למי שרוצה לעבור מעישון לאידוי, בעל תא מילוי מפלדת אנודייז אל-חלד של 0.1 גרם, שימוש ממוקד ומהיר.
לסיום, אפשר להבין הרבה יותר על כל מכשיר כאשר יודעים מהם החלקים הפנימיים, אין תשובה אחידה וברורה לגבי איזה מהשיטות יעילות יותר, לכל אחד יתרונות וחסרונות, הכל תלוי בהרגשה אישית והעדפה, מי שיעדיף "חום" של ג'וינט יעדיף דווקא את שיטת ה"קונדקשן" ואילו מי שיעדיף איכות וקלילות ייבחר ב"קונבקשן".